Opalescence hampaiden valkaisutuotteita saa vain hammaslääkäriltä

Usein kysyttyjä kysymyksiä

 • Miten Opalescence hampaiden valkaisu toimii?

  Hampaiden valkaisulla tarkoitetaan värjäytymien ja värimuutosten poistamista kiilteestä ja dentiinistä. Kiille on hampaan ulkopinta, ja sen alla on dentiini. Kiille on ohut ja yleensä paljon vaaleampi, kun taas dentiini on tummempaa ja muodostaa hampaan kovan osan. Kiille voi värjäytyä ajan myötä pelkästään vanhenemisen seurauksena, mutta myös ulkoisten tekijöiden kuten kahvin, teen, tupakan sekä muiden ruokien ja juomien vaikutuksesta. Kiille myös ohenee ikääntyessämme, jolloin dentiini kuultaa sen läpi ja hampaiden kokonaisvaikutelma on tummempi.


  Valkaisemalla hampaat poistetaan nämä värjäytymät ja värimuutokset ja saadaan aikaan valkoisempi ja kirkkaampi hymy. Opalescence-valkaisugeelin vaikuttavat aineet tunkeutuvat hampaisiisi ja hapettavat syvällä hampaissasi sijaitsevat värjäytyneet molekyylit poistaen siten värjäytymät ja valkaisten hampaasi. Alkuperäinen, patentoitu kaliumnitraattia ja fluoridia sisältävä koostumus on tahmeaa ja viskoosista, joten se pysyy siellä, mihin se annostellaan, mikä lisää potilaan mukavuutta. Tämä ainutlaatuinen ominaisuus estää valkaisugeelin tihkumisen hoidon aikana, mikä takaa sekä geelin että valkaisulusikan pysymisen paikallaan ja tehokkaan vaikutuksen koko hoidon aikana.1−5


 • Miksi minun pitäisi valkaista hampaani?

  Hampaiden valkaisuun on monia eri syitä. Valkoisemmalla ja kirkkaammalla hymyllä voi olla nuorentava vaikutus. Onko sinulla tulossa häät tai muu tärkeä päivä? Valkoisempi hymy voi auttaa valaisemaan erityisiä tilaisuuksia. Jotkut valkaisevat hampaansa ennen työhaastattelua saadakseen lisää itsevarmuutta, joka auttaa tekemään upean ensivaikutelman.


  American Academy of Cosmetic Dentistry -yhteisön äskettäin tekemän kyselyn mukaan “lähes joka toinen (48 %) uskoo hymyn olevan eniten muistiin jäävä asia ensimmäisellä tapaamiskerralla − sillä on suurempi merkitys kuin sillä, mitä henkilö sanoo ensimmäiseksi (25 %).” Samassa kyselyssä todettiin myös, että "useampi kuin joka kolmas pitää henkilöitä, joilla on epätäydellinen hymy, vähemmän viehättävinä (37 %) ja vähemmän itsevarmoina (25 %) kuin heitä, joilla on täydellinen hymy". Hymyt tekevät pysyvän vaikutuksen, ja kirkasta, valkoista ja kaunista hymyä ei unohdeta. Monet vaikuttavat olevan samaa mieltä − mikään ei voita kaunista hymyä!6

 • Sopiiko hampaiden valkaisuhoito kaikille?

  Hampaiden valkaisuhoito on turvallinen ja miellyttävä tapa saada kirkkaampi ja valkoisempi hymy. Tulokset ja hoitoaika saattavat vaihdella värjäytymistä sekä tavoitellusta valkaisusta riippuen. Kruunuja, siltoja, paikkoja ja laminaatteja ei voi valkaista. Hampaiden valkaisu ei mahdollisesti sovi henkilöille, joilla on iensairaus, kulunut kiille, reikiä tai paljastuneita juuria. Suosittelemme keskustelemaan hammaslääkärisi kanssa ennen valkaisua, sillä hän voi auttaa sinua valitsemaan tarpeisiisi parhaiten sopivan ammattimaisen valkaisuhoidon.


 • Voinko käyttää hampaiden valkaisua, jos olen raskaana, imetän tai saan hedelmöityshoitoa?

  Kuten monien muiden hammaslääketieteellisten tai lääketieteellisten toimenpiteiden osalta herää usein kysymys, onko hampaiden valkaisu turvallista raskauden, imetyksen tai hedelmöityshoidon aikana.


  Koska hampaiden valkaisuhoidon käyttöä raskauden aikana ei ole tutkittu, ADA ehdottaa, että “lääkärit suosittelevat pidättäytymistä hampaiden valkaisusta raskauden aikana”.7 Useimmat hammaslääkärit noudattavat tätä ehdotusta, josta on tullut vakiintunut käytäntö hammashoidossa, ja suosittelevat, että heidän potilaansa eivät käytä hampaiden valkaisuaineita raskauden tai hedelmöityshoitojen aikana.


  Suosittelemme, että raskaana olevat tai imettävät naiset, hedelmöityshoitoa saavat naiset sekä potilaat, joilla on vakavia terveysongelmia, eivät käytä hampaiden valkaisuhoitoa.

 • Mitä eri hampaiden valkaisumenetelmiä on saatavana?

  Opalescence-valkaisuaine on erityisesti formuloitu, ja se on saatavana eri pitoisuuksina sekä annostelu- ja makuvaihtoehtoina. Niistä voit valita elämäntapaasi parhaiten sopivan hampaiden valkaisuvaihtoehdon. Opalescence-valkaisusarjoista löydät sinulle parhaiten sopivan ammattimaisen menetelmän, haluatpa valkaista hampaitasi sinulle muotoillulla valkaisulusikalla, esitäytetyllä lusikalla.


  Katso, mikä Opalescence-valkaisutuote sopii sinulle parhaiten

 • Aiheuttaako hampaiden valkaisu hampaiden sensitiivisyyttä?

  Hampaiden sensitiivisyys on verrattain yleinen hampaiden valkaisun haittavaikutus. Valkaisuhoidon seurauksena se ei vahingoita hampaitasi eikä ole merkki hampaidesi vaurioitumisesta. Sensitiivisyys on kuitenkin useimmiten tilapäistä ja korjaantuu valkaisuhoidon päätyttyä. Jos havaitset hampaiden sensitiivisyyttä, voit hoitaa sitä desensitoivilla hammastahnoilla ja geeleillä, kuten Opalescence-valkaisuhammastahna Sensitivity Relief tai UltraEZ desensitoiva geeli. Keskustele hammaslääkärisi kanssa tarpeisiisi parhaiten sopivasta hoitomenetelmästä.


  Lue lisää hampaiden sensitiivisyyden hoidosta

 • Auttavatko hampaiden valkaisulamput?

  Useissa hammaslääkärin vastaanotolla käytettävissä valkaisumenetelmissä käytetään LED-valoa tai laseria valkaisuhoidon aikana. Olet ehkä nähnyt mainoksia tällaisista valkaisuaineista. Olet myös saattanut nähdä ostoskeskuksissa kojuja, joissa hampaita voidaan valkaista valon avulla. Mutta ovatko nämä valot ja laserit todella tehokkaita?


  Tämänhetkisten tutkimustulosten valossa vain vetyperoksidi (vastaanottokäyttöön tarkoitetun Opalescence Boost -tuotteen ja valkaisulusikoissa käytettävän Opalescence Go -tuotteen sisältämä valkaisuaine) tai karbamidiperoksidi (potilaalle muotoiltuihin lusikoihin tarkoitetun Opalescence PF -tuotteen sisältämä valkaisuaine) valkaisevat hampaat tehokkaasti. Valon käytöstä ei ole lisähyötyä.8 Joissakin tutkimuksissa on jopa osoitettu, että valon käyttäminen valkaisuun saattaa olla haitallista huulille ja ikenille.9

 • Ovatko aktiivihiiltä sisältävät hampaiden valkaisutuotteet tehokkaita?

  Hampaiden harjauksen aktiivihiilellä ei ole osoitettu olevan parempaa, turvallisempaa tai tehokkaampaa kuin tavanomaisella valkaisuhammastahnalla. Hiili on sotkuista, sillä on taipumus kiinnittyä ienrajaan, ja hammashygienistin on vaikea poistaa se. Vaikka hiilen hankaava ominaisuus saattaa auttaa poistamaan joitakin pinnallisia värjäytymiä, kiillettä saatetaan hangata liikaa. Tällaisia vaurioita ei voida korjata. Lisäksi hiili ei pysty varsinaisesti muuttamaan hampaasi väriä. Ainoa aine, jonka on osoitettu valkaisevan kiillettä, on esim. Opalescence-valkaisuaineen sisältämän peroksidin vapauttama aktivoitu happi.


  Jos käytät mieluiten valkaisuhammastahnaa, suosittelemme Opalescence-valkaisuhammastahnaa, sillä sen on osoitettu valkaisevan hampaita poistamalla pintavärjäytymiä ja olevan riittävän hellävarainen päivittäisessä käytössä niin, ettei se vaurioita kiillettä.

 • Voinko valkaista hampaani juurihoidon jälkeen?

  Yksittäistapauksesta riippuen se voi olla mahdollista. Keskustele hammaslääkärisi kanssa tarkemmin ei-vitaalin hampaan valkaisemisesta.

 • Voinko valkaista hampaan kruunun tai paikan?

  Ei, sillä vain luonnollisen hampaan rakenteen voi valkaista. Kruunut ja täytteet eivät reagoi valkaisutuotteisiin. Jos sinulla on helposti näkyvä kruunu tai täyte, keskustele hammaslääkärisi kanssa muista hymysi parantamiseen sopivista vaihtoehdoista.

 • Kuinka nopeasti voin valkaista hampaani?

  Jokainen potilas reagoi eri tavalla valkaisuhoitoon, ja myös valkaisunopeus vaihtelee potilaskohtaisesti. Jotkut värjäytymät ovat helpompia valkaista kuin toiset. Keltaiset tai ruskeat hampaat on helpompi valkaista kuin harmahtavat hampaat. Nuorten potilaiden hampaat valkaistuvat yleensä nopeammin kuin iäkkäämpien potilaiden hampaat, mutta yksilölliset erot ovat suuria.


  Pidä valkaisun yhteydessä mielessä, että hymysi on kaikkein luonnollisin, kun hampaat ovat samansävyiset silmänvalkuaisten kanssa. Jotkut ihmiset haluavat Hollywood-hymyn, mutta se ei ole hampaiden luonnollinen väri eikä useimpien ihmisten hampaita edes saa niin valkoisiksi. Vertaile eri Opalescence-tuotteidemme voimakkuuksia ja käyttöaikoja, ja keskustele hammaslääkärisi kanssa, joka auttaa löytämään sinulle parhaiten sopivan vaihtoehdon.


  Katso, mikä Opalescence-valkaisutuote sopii sinulle parhaiten

 • Miten voin valkaista hampaani yöllä?

  Opalescence-valkaisutuotteet tarjoavat sinulle joustavia vaihtoehtoja, joiden ansiosta voit valkaista hampaasi milloin ja missä haluat. Opalescence PF 10 % -valkaisulusikoiden avulla voit valkaista hampaat yöllä käyttämällä sinulle muotoiltuja valkaisulusikoita nukkuessasi. Koska haluamasi sävyn saavuttamiseen vaadittava aika on tapauskohtaista, saatat tarvita useampia Opalescence PF 10 % -valkaisukertoja useana yönä. Keskustele hammaslääkärisi kanssa sinulle parhaiten sopivasta hoitovaihtoehdosta.


  Lue lisää Opalescence PF -valkaisuhoidosta

 • Kuinka paljon hampaiden valkaisu maksaa?

  Hampaiden valkaisun kustannukset voivat vaihdella huomattavasti riippuen käyttämästäsi tuotteesta sekä siitä, mistä hankit sen. Käsikauppatuotteet ovat edullisempia, mutta eivät välttämättä tehokkaimpia, sillä niitä ei ole räätälöity juuri sinun tarpeidesi mukaan ja ne saattavat lisätä hampaiden sensitiivisyyden riskiä. Muut hammaslääkärin vastaanotolla annettavat valkaisuhoidot saattavat olla kalliimpia toimenpiteessä käytettävien arvokkaiden valkaisulamppujen tai laserien vuoksi, mutta nämä lisävarusteet eivät välttämättä tuo lisähyötyä. Opalescence-valkaisuhoito tarjoaa hammaslääkärin määräämän valkaisuhoidon edut kuitenkin ilman kallista kikkailua − parhaalla laatu-hintasuhteella. Keskustele hammaslääkärisi kanssa tarkemmin eri vaihtoehtojen kustannuksista ja sinulle parhaiten sopivasta menetelmästä.

 • Miten kauan valkaisutulos kestää?

  Hampaiden valkaisutulokset ovat erittäin hyvin kestäviä, ja upean valkoinen hymysi kestää pitkään valkaisuhoidon päätyttyä. Hampaat saattavat kuitenkin menettää hohteensa muutaman tekijän vaikutuksesta. Perintötekijät, ravinto, ikä, jotkut lääkkeet (kuten tetrasykliini) ja tietyt tottumukset (kuten tupakointi) saattavat vaikuttaa valkaisutulosten kestävyyteen. Uusintakäsittelyt ovat kuitenkin onneksi nopeita ja helppoja ja auttavat palauttamaan kirkkaan valkoisen hymysi.

 • Mistä saan Opalescence-valkaisuaineen?

  Opalescence-valkaisuhoito on saatavana hammaslääkärin ammattilaisilta. Näin taataan, että saat turvallisen, alkuperäisen ja aidon Opalescence-valkaisuhoidon. Hammaslääkärisi varmistaa rutiiniluonteisessa tutkimuksessa sopivuutesi hampaiden valkaisuhoitoon, minkä jälkeen saat sinulle parhaiten sopivan Opalescence-valkaisutuotteen. Lisää myös muille maille


 • 1. Kwon SR, Wertz PW. Review of the Mechanism of Tooth Whitening. J Esthet Restor Dent. 2015 Sep-Oct;27(5):240–257.
 • 2. Tooth whitening/Bleaching: Treatment Considerations for Dentists and Their Patients. ADA Council on Scientific Affairs. September 2009 (revised November 2010).
 • 3. Cadenaro M, Navarra CO, Mazzoni A, et al. An in vivo study of the effect of a 38 percent hydrogen peroxide in-office whitening agent on enamel. J Am Dent Assoc. 2010;141(4):449-454. doi:10.14219/jada.archive.2010.0198
 • 4. Cadenaro M, Breschi L, Nucci C, et al. Effect of two in-office whitening agents on the enamel surface in vivo: a morphological and non-contact profilometric study. Oper Dent. 2008;33(2):127-134. doi:10.2341/07-89
 • 5. Mondelli RF, Azevedo JF, Francisconi AC, Almeida CM, Ishikiriama SK. Comparative clinical study of the effectiveness of different dental bleaching methods - two year follow-up. J Appl Oral Sci. 2012;20(4):435–443. doi:10.1590/s1678-77572012000400008
 • 6. Bruzell EM, Johnsen B, Aalerud TN, Dahl JE, Christensen T. In vitro efficacy and risk for adverse effects of light-assisted tooth bleaching. Photochem Photobiol Sci. 2009;8(3):377–385. doi:10.1039/b813132e
 • 7. Da Silva Machado J, Cândido MS, Sundfeld RH, De Alexandre RS, Cardoso JD, Sundefeld ML. The influence of time interval between bleaching and enamel bonding. J Esthet Restor Dent. 2007;19(2):111–119. doi:10.1111/j.1708-8240.2007.00077.x
 • 8. Spyrides GM, Perdigão J, Pagani C, Araújo MA, Spyrides SM. Effect of whitening agents on dentin bonding. J Esthet Dent. 2000;12(5):264–270. doi:10.1111/j.1708-8240.2000.tb00233.x
 • 9. Unlu N, Cobankara FK, Ozer F. Effect of elapsed time following bleaching on the shear bond strength of composite resin to enamel. J Biomed Mater Res B Appl Biomater. 2008 Feb;84(2):363–368.